Cookie preferences
SettingsI agree

Stageplaats bij WBT voor Ambitieuze Logistieke Stagiair (adviseur) met een business achtergrond

12 April 2017

Waalhaven Botlek Terminal, onderdeel van de Waalhaven Group, is een containerterminal, gericht op het vervoer van (zee)containers via de binnenvaart. Onze terminal is strategisch gelegen tussen Rotterdam en de Maasvlakte; en is een belangrijk doorvoerpunt voor containers van en naar alle Antwerpse en Rotterdamse containerterminals en depots. Wij ontvangen binnenvaartschepen, en beschikken over alle faciliteiten om de vracht efficiënt en op het vereiste service niveau te behandelen. De terminal is uitgerust met reefer aansluitingen en kan gevaarlijke lading verwerken. Daarnaast heeft onze terminal het Douane-niveau ‘Entrepot C', waardoor onze klanten hun containers kunnen laden met een minimum aan Douane-procedures en documentatie. Doordat wij een combinatie van reparatie en was-faciliteiten op onze terminal faciliteren, bieden wij een uniek all-in service concept in de haven van Rotterdam.

Stage-omschrijving

In de huidige tijd van digitalisering en het optimaliseren van processen binnen de haven, willen wij graag van jou weten wat we sneller, beter en efficiënter kunnen doen om onze terminal zo optimaal te laten draaien! Hoe ga je dit realiseren? Door eerst onze logistieke administratieve processen in kaart te brengen. Wat doen wij allemaal voor werk op de verschillende afdelingen voordat een container bij ons op terminal komt, als de container op onze terminal staat en uiteindelijk onze terminal weer verlaat. Jij beoordeelt of onze processen  nog aansluiten op de business requirements zowel extern als intern. Hierbij adviseer je eventuele verbeteringen en vereenvoudigingen. In je rapportage moet ook een kosten / baten analyse zitten van jouw aanbevelingen.

Met andere woorden je bent onze stagiair adviseur die volledig zijn creatieve logistieke kennis specifiek relateert aan onze business kan ontplooien en toepassen. Uiteraard sta je er niet alleen voor! Je zal begeleid worden door onze General Manager.

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een enthousiast en energiek persoon die in september 2017 start met zijn 3e jaar van de hbo-opleiding Logistiek en Economie/Logistics Engineering. Je herkent jezelf als kwaliteitsgericht die zowel analytisch als praktisch is ingesteld. Je bent proactief, kan snel schakelen en je bent snel van begrip. Van nature ben je nieuwsgierig en voel je je thuis in een dynamische omgeving waar je veel kan leren en doen. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend. Je bent beschikbaar vanaf september 2017 voor 6 maanden.

Aanbod

We bieden je een stageplaats waarbij je veel kan leren en jij jouw expertise met ons kan delen. Binnen de Waalhaven Group heerst een no-nonsense en informele sfeer. De werkplek is bereikbaar met eigen auto of per openbaar vervoer.

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Wil je graag in een dynamische omgeving stage lopen? Stuur dan een motivatie email samen met je cv naar: career@waalhaven-group.nl.

 Voor meer informatie over onze terminal Waalhaven Botlek Terminal BV kijk dan op: https://www.waalhavenbotlekterminal.nl/files/wbt_companyprofile_2016-02_b50751b1.pdf

Heb je vragen over de stage, kan je bellen met Nathalie Broekhart, telefoonnummer: 088-9440356.

Back