Cookie preferences
SettingsI agree

UWT - 1e paal nieuwe kade

02 February 2015

= PERSBERICHT = Nieuwe kade UWT containercentrum Vandaag wordt de eerste paal geslagen voor een nieuwe kade aan de Johan Frisohaven voor het UWT containercentrum. De kade krijgt een lengte van 165 meter en een diepgang van aanvankelijk 7 meter en uiteindelijk circa 10 meter. UWT gaat de kade gebruiken ter vervanging van één van de huidige kades aan de 1e Eemhaven. De kade wordt in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam gebouwd door aannemer De Klerk uit Werkendam. Naar verwachting wordt het werk eind september opgeleverd.

Nieuwe kade UWT containercentrum
Vandaag wordt de eerste paal geslagen voor een nieuwe kade aan de Johan Frisohaven voor het UWT containercentrum.
De kade krijgt een lengte van 165 meter en een diepgang van aanvankelijk 7 meter en uiteindelijk circa 10 meter. UWT gaat de kade gebruiken ter vervanging van één van de huidige kades aan de 1e Eemhaven. De kade wordt in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam gebouwd door aannemer De Klerk uit Werkendam. Naar verwachting wordt het werk eind september opgeleverd.
De kade is vooral bedoeld voor de overslag van lege containers, maar is ook geschikt voor volle containers. Hierdoor kan UWT de groeiende ‘modal shift’ van truck naar binnenvaart goed accommoderen. De verwachting is, dat uiteindelijk circa 40% van alle lege containerbewegingen via de binnenvaart gaat.
Herstructurering
De aanleg van de kade is onderdeel van een totale herstructurering van de Bunschotenweg. In dit kader is begin vorig jaar al een nieuwe centrale toegang voor de afhandeling van vrachtwagens in gebruik genomen. Daarnaast kunnen chauffeurs met de juiste voormeldingen nu direct naar de exacte locatie rijden voor het ophalen van containers. Zij hoeven zich dan niet meer te melden bij de centrale toegang. Het is de doelstelling van UWT de gemiddelde verblijftijd van trucks op de Bunschotenweg met ca. 50% te verminderen.
De nieuwe kade biedt ook meer mogelijkheden om volle en lege containers te combineren. Dit is met name van belang voor binnenvaart van en naar de Maasvlakte. Het levert gemiddeld een tijdsbesparing op van drie kwartier voor de trucks als er één stop minder gemaakt hoeft te worden.
Duurzaam transport
Het is de doelstelling van United Waalhaven Terminal en haar aandeelhouders, de Waalhaven Groep en de ECB Groep duurzame oplossingen te bieden op het gebied van ‘modal shift’ en de logistiek van lege containers. De uitbreiding van de capaciteit biedt de rederijen en leasemaatschappijen, als klanten van UWT, meer mogelijkheden om lege containers dichter bij de afladers beschikbaar te houden. Dit levert uiteindelijk besparingen op in wegkilometers, milieubelasting, tijd en geld.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
United Waalhaven TerminalsHavenbedrijf Rotterdam
Jan Overdevest
Email: joverdevest@waalhaven-group.nl
Minco van Heezen
Email: ma.heezen@portofrotterdam.com
 

Lida Maclean
Email: l.maclean@portofrotterdam.com
 

Back