Cookie preferences
SettingsI agree

UWT - BTB - Repair en Cleaning in Born

16 August 2017

Met ingang van 1 augustus is United Waalhaven Terminals gestart in Born met empty depot activiteiten in samenwerking met haar zusteronderneming Barge Terminal Born. De terminal van BTB beschikt nu over alle voorzieningen om binnenkomende containers na lossing te inspecteren, cleanen, repareren en in de gewenste staat te brengen voor exportlading.

De beslissing van UWT om in Born te starten is enerzijds ingegeven door de vraag vanuit de markt en anderzijds ook door de trend waarbij rederijen de inland terminals meer en meer gaan gebruiken als draaipunt voor hun containers. Ook heeft de verwachte groei in Born de komende jaren een rol gespeeld om de stap te zetten.

UWT heeft een volwaardige bezetting gestationeerd in Born voor de inspectie, cleaning en reparatie van containers. Het huidige operating system van UWT zal ook in Born gebruikt worden zodat de klanten van UWT via de gebruikelijke lijnen kunnen communiceren. Naast kleine reparaties kunnen ook grote reparaties uitgevoerd worden tegen de in Rotterdam gebruikelijke condities. Hiermee wordt een transparante situatie gecreëerd voor de rederijen en kunnen ze besparen op het repositioneren van containers.
Barge Terminal Born en UWT hebben de overtuiging dat hiermee de dienstverlening in Born een belangrijke impuls krijgt waardoor het voor rederijen en andere logistieke dienstverleners interessanter wordt juist hier een draaipunt te creëren. Het resultaat zal ook zijn dat minder containers leeg aan- en afgevoerd hoeven te worden.

We wensen het management en medewerkers van UWT en BTB veel succes toe met deze nieuwe activiteit en kijken met belangstelling uit naar de ontwikkeling ervan.

Met vriendelijke groeten,
Jan Overdevest
United Waalhaven Terminals B.V.

Voor vragen en/of toelichting kunt u terecht bij:

UWT /Rob Wervenbos
Telefoon 088 9440703 / 06 22240188
Email r.wervenbos@uwterminals.com

BTB/ Diedrik Ezendam
Telefoon 088 9440243 / 06 20849554
Email djezendam@waalhaven-group.nl

Back